zondag, 3. oktober 2010 - 19:08

Wilders voor de rechtbank in Amsterdam

Amsterdam/Den Haag

Nog voor Wilders samen met de VVD en het CDA het bordes mag gaan betreden, staat de PVV-leider maandag eerst nog in het beklaagdenbankje.

Dan begint in Amsterdam de rechtszaak tegen de politicus, die verdacht wordt van groepsbelediging, haatzaaien in de richting van moslims.

Na een ingezonden publicatie in een ochtendkrant, waar Wilders de Koran vergeleek met Mein Kampf, kwamen velen aangiften binnen. Ook de film Fitna, die in 2008 op het doek verscheen, zorgde voor meer aangiften.

Uit een onverwachte hoek zal Wilders tijdens de rechtszaak worden bijgestaan door zeven islamdeskundigen uit binnen- en buitenland. Zij vinden, net als Wilders, ‘de oprukkende islam een gevaar voor de Westerse beschaving’. Blijkt uit nieuwe getuigenverklaringen die de NOS heeft ingezien.

Buiten de rechtbank in Amsterdam hebben zich vanochtend enkele demonstraten verzameld. Zij protesteren met een groot spandoek tegen het beleid van Wilders. Op het spandoek staat te lezen: Rasisme ReGeert!. Wilders-1=verdeeldheid&polarisatie.
Provincie:
Tag(s):