zondag, 27. maart 2011 - 16:33 Update: 08-07-2014 0:59

Ajax-soap duurt voort: instelling Bergkamp zou niet deugen

Amsterdam

(Elfvoetbal) De raad van commissarissen en het bestuur van Ajax zijn niet tevreden over het functioneren van jeugdtrainer Dennis Bergkamp van de Amsterdamse club. Zijn instelling zou te wensen overlaten.

RTV Noord-Holland meldt dit op basis van ingewijden binnen de club. Woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax wilde niet op het bericht reageren.

Gezin
Bergkamp zou teveel tijd nodig hebben voor zijn gezin en teamverslagen door anderen laten schrijven. Die 'anderen' zijn juist degenen die volgens het nieuwe plan van de technische klankbordgroep het veld moeten ruimen. Dat vindt de directie te ver gaan.

Bovendien zou de beoogde nieuwe functie van de voormalig topvoetballer veel meer tijd vergen dan zijn huidige baan als jeugdtrainer.

De directie en de raad van commissarissen van de Amsterdammers hebben Johan Cruijff daarom donderdagavond duidelijk gemaakt dat Bergkamp niet in aanmerking komt voor de functie.

Cruijff en een groep oud-Ajacieden dienden anderhalve week terug een plan bij de directie in om Ajax weer aan de top te krijgen. Het trio Frank de Boer, Bergkamp en Wim Jonk moet volgens het platform de zeggenschap krijgen over het technische beleid.

De directie van Ajax staat achter de inhoud van het plan, maar is niet bereid de verantwoordelijkheid uit handen te geven.
Categorie:
Tag(s):