zondag, 6. maart 2011 - 16:33 Update: 20-09-2018 10:24

Belgische automobilist in IJsselstein denkt in België te zijn

IJsselstein

Een dronken automobilist dacht op zaterdagochtend 5 maart in Belgie te zijn.

Rond 09.00 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist op de Nedereindseweg was gestrand en dacht in België te zijn. Agenten gingen ter plaatse en troffen op het fietspadgedeelte bij de Nedereindseplas een auto in een greppel aan. Bij de auto stond een 30-jarige man uit Kortrijk (België). De man verklaarde dat hij dacht in België te zijn. De agenten constateerden dat hij een zeer sterke alcohollucht om zich heen had hangen. Daarop hielden zij hem aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Het lukte de man niet om een geslaagde blaastest af te leggen, maar hij blies wel scores van 720 en 920 ug/l, waarna het apparaat een storing aangaf. De wettelijke limiet is 220 ug/l. Ter bepaling van het daadwerkelijke alcoholgehalte werd vervolgens bloed bij de man afgenomen. De uitslag daarvan laat enkele weken op zich wachten. Aan de hand daarvan wordt proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Gezien de hoge ‘score’ bij de ademanalyse werd het rijbewijs in beslag genomen.

Bij zijn verhoor verklaarde de verdachte in Antwerpen uit te zijn geweest en daarbij bier te hebben gedronken, maar hij wist niet meer hoeveel. Onderweg naar huis (Kortrijk), was hij de weg kwijtgeraakt en uiteindelijk in IJsselstein beland.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: