maandag, 19. december 2011 - 13:01

Coalitie tegen tweede kerncentrale bezorgt 100.000 kerstkaarten bij Delta

Middelburg

De kerstkaarten, die het protest vormen tegen een tweede kerncentrale namens 100.000 ondertekenaars, gaan naar directeur Boerma van Delta en provinciebestuurder Van Beveren (CDA).

Op 22 december bezorgt de ‘Schoon genoeg van Kernenergie’-coalitie tijdens de aandeelhoudersvergadering 100.000 kerstkaarten bij het hoofdkantoor van het energiebedrijf Delta in Middelburg. De coalitie roept de aandeelhouders op de wens op de kerstkaart waar te maken: een duurzaam en kernenergievrij 2012. “Nu Delta de plannen voor Borssele-2 een half jaar in de ijskast heeft gezet is het moment aangebroken de gehele strategie van het energiebedrijf te herzien,” stelt Peer de Rijk namens de coalitie.

De provincie Zeeland heeft met 50 procent van de aandelen een beslissende stem in de strategie van Delta. De afgelopen weken zijn steeds meer aandeelhouders gaan twijfelen aan nut, noodzaak en economische haalbaarheid van het project. Delta heeft hierdoor de plannen een half jaar in de ijskast gezet. Peer de Rijk: “Met deze kerstwens aan Delta sporen wij het bedrijf en zijn aandeelhouders aan zich te richten op technologie met toekomst, zoals wind en zon. Dat is beter voor het milieu, voor de werkgelegenheid in Zeeland en uiteindelijk ook voor Delta.”

De actie start om 12.00 uur bij het kantoor van Delta in Middelburg. De aandeelhoudersvergadering begint om 13.00 uur.

De coalitie Schoon Genoeg van Kernenergie bestaat uit
Borssele2Nee, DWARS, Greenpeace, Green Cross, GroenLinks, Jongeren Milieu Actief, Laka, Milieudefensie, Natuur en Milieu, NL2050, de twaalf Natuur en Milieufederaties, Partij van de Arbeid, Partij voor de Dieren, PINK!, ROOD, Stroom naar de Toekomst, SP, Urgenda, VEDAN, WECF, WISE en XminY.
Provincie:
Tag(s):