zondag, 6. maart 2011 - 11:33 Update: 20-09-2018 16:30

Dode tijdens rit met carnavalswagen in Roosendaal

Roosendaal

Tijdens de voorbereidingen van de carnavalsoptocht is zondagmorgen op de de Willem Dressweg in Roosendaal een 30-jarige man uit Rijsbergen om het leven gekomen. Dit maakte de politie bekend.

De carnavalswagen zou volgens de politie onderweg zijn naar Essen (België).
Het slachtoffer liep naast de carnavalswagen om het verkeer te regelen. Op een rustig moment wilde hij (op de Willem Dreesweg) op de aanhangwagen klimmen. Dat deed hij via de zogenaamde triangel, de bevestiging tussen de aanhanger en het trekkende voertuig. De 30-jarige man is daarbij vermoedelijk gevallen of weggegleden. Hij kwam daarbij ongelukkigerwijze terecht onder de wielen van de carnavalswagen. De verwondingen die hij daarbij opliep, waren dermate ernstig, dat hij ter plaatse overleed.

Burgemeester Niederer sprak zijn afschuw uit over het ongeval: "Ik ben erg geschokt, want ons carnavalsfeest is ruw verstoort door dit afschuwelijke ongeluk. Hiermee krijgt carnaval 2011 een zwarte rand. Ik wens de directe nabestaanden maar natuurlijk ook de leden van carnavalsvereniging de Kaaipuiten alle sterkte bij de verwerking van dit grote verlies."

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):