dinsdag, 25. oktober 2011 - 16:21

Hof spreekt man vrij van moord op Ilonka Toth

Vlissingen

Het gerechtshof in Den Haag heeft op vandaag een 56-jarige man in hoger beroep vrijgesproken van de moord op de Vlissingse Ilonka Toth.

Het stoffelijk overschot van de toen 42-jarige vrouw werd op 6 juli 2008 in de bosjes achter een grafsteen van de Noorderbegraafplaats in Vlissingen gevonden. De vrouw bleek met een stuk marmer op het hoofd te zijn geslagen.

gevangenisstraf van 12 jaren voor de moord op Ilonka Toth, mishandeling van Ilonka Toth en het verstrekken van cocaïne aan diverse vrouwen. Het openbaar ministerie eiste in hoger beroep een gevangenisstraf van 14 jaren.

Het hof is van oordeel dat niet buiten redelijke twijfel kan worden vastgesteld dat het de 56-jarige man is geweest die Ilonka Toth om het leven heeft gebracht. Hard bewijs voor de aanwezigheid van de verdachte op de begraafplaats op de dag waarop het slachtoffer om het leven is gebracht ontbreekt. Er zijn volgens het hof wel belastende aanwijzingen tegen de verdachte, maar die aanwijzingen leveren onvoldoende bewijs tegen de verdachte op.

Wel heeft het hof de man veroordeeld voor de mishandeling van Ilonka Toth op 24 juni 2008 en het verstrekken van cocaïne aan diverse vrouwen in de periode van 1 januari 2007 tot en met 14 juli 2008. Voor die feiten heeft het hof een gevangenisstraf van 9 maanden opgelegd. Omdat de man langer dan 9 maanden in voorarrest heeft gezeten, is de voorlopige hechtenis meteen opgeheven.
Provincie:
Tag(s):