maandag, 27. juni 2011 - 12:12

Loods in de as gelegd

Kerkdriel

Zondagnacht, omstreeks 00.30 uur brak brand uit in een loods aan de Ambachtstraat in Kerkdriel.

Drie mensen moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis nadat zij rook hadden ingeademd. Een aantal woningen in de directe omgeving werden ontruimd. Ongeveer 25 bewoners werden tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis van Kerkdriel.

In de loods waren enkele bedrijfjes gehuisvest. Twee bewoners en twee gasten werden door de brand verrast en wisten het pand op tijd te verlaten. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De brandweer van de korpsen Bommelerwaard, Geldermalsen en Neerijnen waren met groot materieel uitgerukt, maar kon niet voorkomen dat de loods, evenals twee auto’s die voor de loods geparkeerd stonden in vlammen opging. Ook brandde een auto uit op de Wordenseweg. Of beide branden met elkaar te maken hebben zal onderzoek moeten uitwijzen.

Omdat er tijdens de brand veel rook vrij kwam, werden een aantal woningen in de directe omgeving ontruimd. Een tankstation naast de loods kon worden behoed voor de brand. Door de brand kwamen ook een aantal woningen zonder stroom te zitten.

Omstreeks 02.15 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De politie heeft de branden in onderzoek en sluit brandstichting niet uit.
Provincie:
Tag(s):