woensdag, 16. november 2011 - 9:58

Maastricht winterklaar met extra strooizout

Maastricht

Maastricht is klaar voor een eventueel strenge winter met veel sneeuw en gladheid. Er is een optie genomen op een extra hoeveelheid strooizout. Het wordt direct geleverd als de weersomstandigheden dat vereisen, zo meldt de gemeente.

Deze strategische voorraad is goed voor 56 strooibeurten met zuiver zout. Ter vergelijking: vorig jaar zijn 46 strooibeurten uitgevoerd, waarvan 33 met zuiver zout en 13 opgemengd met zand. Omdat Maastricht wat betreft de zoutinkoop heeft samengewerkt met Meerssen en Sittard-Geleen is er een aantrekkelijke kwantumkorting bedongen.
Ook gaat de gemeente eenmalig gratis zout leveren een aan bejaarden/verzorgingstehuizen en scholen. Zij kunnen daarmee zelf ingangen, trottoirs en toegangspaden sneeuw- en ijsvrij maken.

Evaluatie van de afgelopen winter leert dat er 73 uitrukken (strooibeurten plus speciale inzet op bruggen) zijn geweest. Er is 600 km weg geveegd, 1715 ton zout en 250 ton zand gebruikt, 55 medewerkers en 11 voertuigen zijn ingezet. De kosten van de strenge winter bedroegen 768.500 euro. Overigens was de sneeuwlaag vaak zo dik dat strooien niet meer hielp en alleen geschoven kon worden
Provincie:
Tag(s):