donderdag, 29. december 2011 - 13:11

Man plast tegen politiemotor

Nijmegen

Woensdag aan het eind van de dag, rond zes uur werd de gemeenschappelijke meldkamer gebeld met de mededeling dat er een man in een bushokje op het Plein 1944 in Nijmegen zou zitten waar omstanders zich zorgen om maakten. Ambulance en een motoragent gingen kijken wat er aan de hand was.

Op het Plein 1944 lag een man tegen een pilaar. De man was zichtbaar onder invloed maar wilde niet vertellen wat hij had genuttigd of gebruikt toen de agent dit vroeg. Ambulancepersoneel kreeg op het moment zelf ook niet duidelijk wat de man had gebruikt. Daarop trok de man zijn broek naar beneden en probeerde meermalen tegen de politiemotor te urineren. De agent kon dit voorkomen maar even verderop probeerde de man tegen een bushokje te urineren.

Omdat de man bijna niet op zijn benen kon staan en omdat hij zich steeds agressiever tegen de hulpverleners gedroeg, werd hij aangehouden. Op grond van de algemeen geldende plaatselijke verordening (APV) is de 41-jarige man uit Arnhem aangehouden voor openbare dronkenschap. Een politieauto kwam ter ondersteuning naar het Plein 1944 om de man naar het hoofdbureau van de politie te brengen.
Provincie:
Tag(s):