zaterdag, 9. april 2011 - 15:14 Update: 14-09-2018 18:10

Politie praat met 157 prostituees over mensenhandel

Den Haag

De politie heeft vrijdagavond tijdens een grootschalige actie tegen mensenhandel gesprekken gevoerd met 157 vrouwen die als prostituee werken in de Haagse Doubletstraat.

In deze gesprekken met zeden- en mensenhandelrechercheurs zijn signalen over mensenhandel en misstanden in de prostitutiestraat besproken.

mensenhandel
De vrouwen bleken overwegend afkomstig uit Hongarije, Bulgarije en Zuid-Amerika. De namen van een aantal vrouwen waren al bekend bij de politie, omdat zij in lopende en afgesloten onderzoeken naar voren kwamen als slachtoffer van mensenhandel in zowel Nederland als het buitenland.

uitbuiting
Er zijn veel aanwijzingen dat de vrouwen worden uitgebuit. De informatie die in de gesprekken naar voren is gekomen zal de komende tijd verder worden onderzocht. De vrouwen reageerden positief op de gesprekken met de politie en waardeerden de aandacht voor hun positie als mogelijk slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting.

contant geld
Tijdens de actie zijn in totaal 124 klanten, pooiers en voorbijgangers gecontroleerd. Ook twee horecagelegenheden in de nabijheid van de Doubletstraat zijn gecontroleerd. In een daarvan trof de politie op zolder twee peeskamers, menselijke uitwerpselen en gebruikte condooms aan. Er zijn twee mannen aangehouden voor witwassen en mensenhandel. Daarnaast is beslag gelegd op ruim 31000 euro contant geld en kleine hoeveelheden softdrugs. In de dakgoot van een van de prostitutiepanden ontdekten de rechercheurs ongeveer een kilo cocaïne.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: