dinsdag, 18. oktober 2011 - 21:38

Politie valt binnen bij motorclub Satudarah in Brabant

Zundert

Dinsdagavond zijn in een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda tien verdachten van bedreiging en mishandeling aangehouden. ‘Het gaat om leden van de motorclub Satudarah’, meldt het OM dinsdagavond.

Bedreiging portiers horeca Breda
Het strafrechtelijk onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de bedreiging van een aantal portiers van een Bredaas café op 12/13 augustus 2011. De bedreiging werd vermoedelijk gepleegd door een groep personen, allen leden van motorclub Satudarah.

Ernstige mishandeling Rijsbergen
Het strafrechtelijk onderzoek richt zich voorts op een geweldsincident op 23 augustus 2011 te Rijsbergen. Bij dit incident werden twee personen ernstig mishandeld door vermoedelijk eveneens een groep leden van motorclub.

De tien in Zundert en elders aangehouden mannen wordt betrokkenheid bij de bedreiging op 12 /13 augustus 2011 verweten en/of eveneens verdacht van betrokkenheid bij het geweldsincident op 23 augustus 2011 in Rijsbergen. Zes verdachten zijn aangehouden in Zundert, 2 in Breda en 2 op de A16.

Woningen en clubhuis doorzocht
In het kader van het onderzoek werden in Bergen op Zoom, Halsteren, Breda, Tilburg en Rotterdam verschillende woningen doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris te Breda. In de gemeente Zundert werd het clubhuis van de Satudarah doorzocht.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door politieambtenaren van de regio Midden en West Brabant. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft ook ondersteuning verleend aan de actie van vanavond.

De aangehouden verdachten zullen naar verwachting op vrijdag 21 oktober 2011 worden voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):