zaterdag, 6. augustus 2011 - 15:43 Update: 03-10-2018 14:57

Rechercheur wordt verrast door inval arrestatieteam

Vlaardingen

Het arrestatieteam van de politie is zaterdagmiddag bijna bij een collega binnengevallen. Rond het middaguur kreeg de politie van een getuige een melding dat een man met een vuurwapen een woning was binnengegaan.

Het ging om de flat aan de Londenweg in Vlaardingen. Direct kwamen enkele wagens ter plaatse, en hielden de woning in de gaten.Omdat de vrouw, de getuige, zeker wist dat ze een vuurwapen had gezien, werd besloten het arrestatieteam ter plaatse te laten komen.

Diverse wandelaars werden van het parkeerterrein voor de flat weggehaald. Nadat iedereen de beschermende kleding had aangedaan, en de wapens klaar stonden, stond men op het punt naar de ingang van de flat te gaan. Op dat moment werd echter duidelijk dat de man met het vuurwapen een collega van de agenten was, van het korps Zuid-Holland-Zuid: een rechercheur moest voor zijn werk in de flat zijn.

Volgens de woordvoerdster van de politie is de vrouw erg oplettend geweest, omdat rechercheurs hun wapen niet altijd zichtbaar dragen. Er was dus inderdaad sprake van een vuurwapen, alleen betrof het een politieagent. Hierop pakte het arrestatieteam weer in, en kon iedereen weer vertrekken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: