zaterdag, 15. oktober 2011 - 19:50

Twee doden door botsing auto-trein in Bunde

Bunde

In het Limburgse Bunde (gemeente Meerssen) zijn zaterdagmiddag twee inzittenden van een auto om het leven gekomen door een aanrijding met een trein. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het ongeluk gebeurde kort na 17.00 uur ter hoogte van de overweg bij de Prinses Ireneweg en de Spoorstraat. Volgens getuigen stopte de bestuurder of bestuurster van de auto doelbewust midden op de spoorwegovergang aan de Prinses Irenelaan. De uit Maastricht aankomende intercity schepte de wagen en sleurde de auto mee over het spoor.

Het zou gaan om een auto met Belgisch kenteken met daarin twee volwassen. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt. Voor zover de politie het nu kan zien (de auto zit helemaal in mekaar), zaten er niet meer mensen in de auto. De auto werd zeker 400 meter meegesleurd door de trein. Het wrak kwam bij het station van Bunde tot stilstand, vlak voor de perrons.

Het treinverkeer tussen Maastricht en Beek-Elsloo ligt stil. De NS maken op hun site bekend dat er wel bussen rijden tussen Maastricht en Beek-Elsloo. Mensen moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 - 60 min. De verstoring is naar verwachting rond 21:00 uur verholpen.

Reizigers tussen Maastricht en Sittard kunnen omreizen via Heerlen.
Provincie:
Tag(s):