donderdag, 29. september 2011 - 19:52

Veroorzaker aanrijding laat ernstig gewonde fietsster liggen

Enschede

Een 72-jarige fietsster uit Enschede raakte donderdag ernstig gewond bij een aanrijding. Na de aanrijding ging de veroorzaker er lopend vandoor. De politie zoekt de veroorzaker van de aanrijding.

Omstreeks 13.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Zuid Esmarkerrondweg in Enschede. Een 72-jarige vrouw uit Enschede wilde ter hoogte van de kruising Het Stroink / Zuid Esmarkerrondweg de fietsoversteekplaats oversteken. Vlak voor de kruising haalde een automobilist van een BMW met zeer hoge snelheid een voor hem rijdende auto in.

Door het gevaarlijke inhaalgedrag en de extreem hoge snelheid van de inhalende automobilist zag deze de overstekende fietser over het hoofd. De 72-jarige fietsster werd aangereden en raakte ernstig gewond. De automobilist ging na de aanrijding er snel lopend vandoor zonder eerste hulp te verlenen of zijn identiteit bekend te maken. De 72-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.
De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente heeft een onderzoek ingesteld.

Bij navraag bleek dat de auto mogelijk door middel van een “katvanger” op naam is gezet. De auto is onverzekerd en niet gekeurd.
Provincie:
Tag(s):