dinsdag, 12. april 2011 - 9:15

Woning en schuren door brand verwoest

Op maandagavond 11 april heeft een felle brand gewoed in een woning en schuren aan de Broekdijk. De brand werd omstreeks 19.30 uur gemeld. De twee bewoners, een man een vrouw, konden zichzelf in veiligheid brengen.

De brandweer kwam met meerdere korpsen (Hardenberg, Gramsbergen en Bergentheim) in actie, maar kon niet voorkomen dat de gebouwen volledig uitbrandden. Bewoners van een naastgelegen woning werden uit voorzorg uit hun huis gehaald. Zij werden door buren opgevangen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. Metingen hebben echter uitgewezen dat dit zich heeft beperkt tot het betreffende terrein. In de naaste omgeving van het perceel is geen asbest waargenomen. Wel trad in de nabije omgeving een stroomstoring op. Deze kon na enkele uren grotendeels worden verholpen. Alleen tegenover het betreffende perceel is de stroomvoorziening nog niet hersteld. Hier wordt op dit moment nog aan gewerkt.

De politie heeft de Broekdijk de gehele avond afgesloten. Ook nu nog, bij de nabluswerkzaamheden en het herstel van de stroomstoring, is er geen verkeer mogelijk vanaf het begin van de bebouwde kom tot aan de kerk. Vermoedelijk zal dit nog enkele uren in beslag nemen.

De gemeente heeft dezelfde nacht in de buurt huis-aan-huis brieven bezorgd om omwonenden nader te informeren over de brand en de daarop volgende stroomstoring.

Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):