vrijdag, 16. maart 2012 - 10:13

Alcomobiliste verleent geen voorrang; motorrijder komt om

Loenen aan de Vecht

Een motorrijder kwam op donderdagavond 15 maart om het
leven na een aanrijding met een auto op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht.

Een 41 jarige automobiliste uit Stichtse Vecht reed rond 20.15 uur over de
Rijksstraatweg, komende uit de richting van de Provincialeweg N201 en gaande in de richting van Loenen. Ter hoogte van sportpark De Heul sloeg zij linksaf, maar verleende daarbij geen voorrang aan een 44-jarige motorrijder uit Loenen aan de Vecht, die haar over de Rijksstraatweg tegemoet kwam. De motorrijder botste op de auto en kwam ten val.

Meerdere passanten kwamen direct te hulp en 1-1-2 werd gebeld. De motorrijder bleek geen hartslag meer te hebben en omstanders begonnen direct met een reanimatie. Ambulancepersoneel nam de reanimatie over, maar dat mocht niet meer baten, de motorrijder overleed ter plaatse.

Uit een blaastest bleek dat de automobiliste te veel had gedronken. Zij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 1050 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. De vrouw is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht doet onderzoek naar het ongeval.
Provincie:
Tag(s):