dinsdag, 12. juni 2012 - 15:48 Update: 14-09-2018 14:19

Bommelding metrostation Delfshaven in Rotterdam

Rotterdam

Verschillende hulpdiensten zijn dinsdagmiddag uitgerukt voor een bommelding in een metrostel in station Delfshaven, De trein stond op dat moment al stil en de passagiers waren uitgestapt.

Om ongeveer 15.45 uur kwam bij de politie Rotterdam Rijnmond een melding binnen over een bom-melding in een metrostel. Ter plaatse bleek dat een man in de trein iets had geroepen over een bom. Hij stapte daarna uit. Passagiers waarschuwden de treinbestuurder en deze besloot de trein op station Delfshaven stil te zetten. Direct daarna is het volledige station ontruimd en is zowel het metroverkeer onder de Schiedamseweg als het tramverkeer bovengronds stilgelegd. Ook het overige verkeer werd omgeleid.

Medewerkers van het Team Explosieven Verkenners van de politie Rotterdam Rijnmond stelden een onderzoek in in de trein en troffen daar een rugzak aan. In de rugzak zaten geen explosieven.

De afdeling Opsporing van het district West van de politie Rotterdam-Rijnmond stelt een nader onder-zoek in naar de bommelder en heeft daartoe beelden van de RET en cameratoezicht veiliggesteld. Ook spreekt de politie met getuigen. Om ongeveer 16.30 uur was alle verkeer weer op gang.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: