donderdag, 11. oktober 2012 - 20:54

Busreizigers hoeven minder over te stappen

Terneuzen

75% van de 1600 reizigers die nu dagelijks overstappen in Terneuzen kunnen vanaf december, bij het ingaan van de nieuwe dienstregeling, zonder overstap reizen.

In het kader van de verlenging van de concessies Noord-Zeeland en Zeeuws-Vlaanderen hebben Provincie Zeeland, de vervoersbedrijven Connexxion en Veolia Transport een gezamenlijk Verbeterplan opgesteld voor de komende twee jaar.
Met ingang van de nieuwe dienstregeling in december 2012 voegen Veolia Transport en Connexxion hun dienstregelingen van Zeeuws-Vlaanderen en Midden-Zeeland samen. Dit houdt in dat zoveel mogelijk buslijnen in Terneuzen aan elkaar worden gekoppeld. De openbaarvervoersverbinding van en naar Zeeuws-Vlaanderen verbetert hiermee aanzienlijk, omdat reizigers niet meer hoeven over te stappen in Terneuzen.

Dankzij de samenvoeging ontstaan er mogelijkheden voor uitbreidingen van de dienstregeling. Deze mogelijkheden zijn omarmd, waarmee wordt ingespeeld op de reizigersbehoefte.

Connexxion en Veolia Transport gaan op vijftien buslijnen, waar momenteel vaste kleinbussen worden ingezet, over op Buurtbussen. Met deze maatregel blijven, ondanks de bezuinigingen, de kleine kernen goed bereikbaar.
Nieuwe NS tijden

Vanaf 9 december 2012 gaat de NS het zogenaamde één treinsysteem invoeren. Dit betekent dat de huidige Intercitytreinen om het half uur rijden en op alle stations in Zeeland stoppen. Deze nieuwe treinopzet leidt tot gewijzigde tijden op de Zeeuwse stations en vereist aanpassing van veel bustijden in Midden-Zeeland om tot een optimale aansluiting te komen op de nieuwe treintijden. Ook de dienstregeling van de Fast Ferries wordt aangepast aan de nieuwe NS-tijden. Dit heeft tot gevolg dat alle buslijnen in Zeeuws-Vlaanderen enkele minuten verschuiven om bestaande aansluitingen te kunnen blijven bieden.
Provincie:
Tag(s):