zondag, 15. juli 2012 - 21:50

Dode bij schietpartij Utrecht

Utrecht

Zondagavond omstreeks 20.50 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou werd op de Falklanddreef. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een man op de grond liggen voor een portiek van een flat. Toegesnelde ambulancemedewerkers ontfermden zich over het slachtoffer maar dit mocht helaas niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse.

Van getuigen werd vernomen dat twee verdachten waren gevlucht. Met meerdere agenten werd uitgekeken naar deze verdachten en hierbij werd ook een helikopter ingezet. Op de Gambiadreef zagen agenten mannen lopen die bij het zien van de agenten hard begonnen te rennen. De mannen renden het Gagelpark in en gooiden in de vlucht iets weg.

De achtervolgende agenten trokken hun wapen en beide mannen werden onder schot genomen. Op aanroepen stopten de mannen en werden zij naar de grond gepraat. De mannen werden geboeid en vervoerd naar het politiebureau. In de bosjes troffen agenten het weggegooide vuurwapen aan. De twee mannen, 21 en 24 jaar uit Amsterdam, werden direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Agenten hoorden van getuigen dat een derde persoon was gevlucht in een auto. Deze persoon zou mogelijk gewond zijn geraakt omdat hij hinkelend in zijn auto was gestapt en was weggereden. De politie heeft nog uitgekeken naar deze man maar hij werd vooralsnog niet aangetroffen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar.

De politie zette de omgeving af voor technisch onderzoek en rechercheurs hoorden verschillende getuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen, die nog geen contact hebben gehad met de politie, te bellen met 0900-8844, stad Utrecht.
Provincie:
Tag(s):