maandag, 8. oktober 2012 - 11:28

Familie keert zich tegen politie in Den Haag bij controle

Den Haag

De controle van een 25 jarige Hagenaar leidde zondag tot de aanhouding van de Hagenaar en diens broers en zussen.

Agenten zagen dat de man zich, samen met een 32-jarige Hagenaar, omstreeks 15.30 uur verdacht ophield in een portiek aan de Van Hogendorpstraat. Omdat zij vermoedden dat de mannen verdovende middelen verhandelden, besloten ze hen te controleren. Direct vluchtte de later aangehouden Hagenaar naar boven het portiek in. Toen de agenten hem aan wilde houden, verzette hij zich hevig. De familie van de man kwam op het tumult af en probeerde de Hagenaar te ontzetten. Omdat de situatie snel grimmig werd, vroegen de agenten om assistentie van hun collega's.

Nadat de agenten pepperspray gebruikten, slaagden zij erin de man mee te nemen het portiek uit. Op straat ging de worsteling echter verder en ontstond een vechtpartij tussen de familie en de inmiddels aangekomen agenten. Er onstond een flinke toeloop van tientallen omstanders. Om de rust op straat terug te brengen veegden' de aanwezige agenten de straat schoon.

Uiteindelijk werden zowel de twee Hagenaars uit het portiek als de twee broers en twee zussen van de 25-jarige verdachte aangehouden. Nadat de 25-jarige in de surveillancewagen was geplaatst, trapte hij een ruit van het voertuig stuk. De verdachten, in de leeftijd van 19 tot 32 jaar, zijn ingesloten op het politiebureau waar zij zullen worden verhoord. Twee agenten raakten lichtgewond en lieten zich in het ziekenhuis controleren.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):