maandag, 2. juli 2012 - 21:20

Gemeenteambtenaar Leerdam aangehouden voor corruptie

Leerdam

In Leerdam is een gemeenteambtenaar aangehouden voor corruptie. Dat gebeurde naar aanleiding van een anonieme brief die bij de gemeente binnen kwam.

De man van 51 wordt ervan verdacht dat hij de gemeente Leerdam voor tienduizenden euro's heeft benadeeld. De betreffende 51-jarige medewerker van de buitendienst was onder meer verantwoordelijk voor de inkoop van goederen en de inhuur van derden.

Het onderzoeksbureau BING concludeert op grond van haar onderzoek dat de medewerker bij deze inkoop en inhuur mogelijk strafbare handelingen heeft gepleegd. Gemeente heeft aangifte gedaan.

'Met gesloten beurs'
Zo zou de ambtenaar een hoveniersbedrijf, een vaste leverancier van de gemeente, verzocht hebben om een vijver aan te leggen in zijn tuin. Volgens deze hovenier heeft de gemeenteambtenaar kenbaar gemaakt daar niet voor te willen betalen.

Ook zou aan de privéauto van de betrokken medewerker werkzaamheden zijn verricht door een vaste leverancier van de gemeente en hiervoor is aan hem geen factuur verstuurd.

Leveranciers hebben verklaard dat de betreffende medewerker bestellingen heeft gedaan voor privédoeleinden en de factuur voor deze goederen door de gemeente heeft laten voldoen.

Het college neemt de kwestie hoog op en heeft in overleg met de gemeentesecretaris een aantal maatregelen voorbereid.
Provincie:
Tag(s):