zaterdag, 15. december 2012 - 15:15

Hulpverleners weigeren tweede spuit, Marianne Thieme onderweg naar bultrug

Dierenartsen van het Dolfinarium weigeren om bultrug Johannes een tweede spuitje te geven.

Zaterdagmiddag liet een woordvoerder van het Dolfinarium weten: "We zijn benaderd, maar we vinden het te gevaarlijk". Dit meldt RTV Noord Holland.

De dierenartsen van het Dolfinarium hebben de eerste euthanasiepoging wel uitgevoerd door bij Johannes een grote dosis slaapmiddel in de borstspier te spuiten. De dierenartsen tegen RTV Noord Holland: "Het slaapmiddel moet in de bloedbaan komen om het bij de hersenen te krijgen. Het meest praktische is om dat via de staart te doen, maar die lag vrijdag onder water." Daarom kozen de artsen voor de borstspier. De artsen: "Nu dat niet is gelukt, is de enige manier nog in de staart te spuiten. En dat gaan wij niet doen, dat is levensgevaarlijk. Een klap van die staart kan dodelijk zijn."

>Marianne Thieme naar bultrug
Fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft via Twitter laten weten dat ze onderweg is naar bultrug Johannes. Ze twitterde dat ze op weg is om de redders een hart onder de riem te steken. "Dierenbeschermers willen laatste reddingspoging, autoriteiten nieuwe spuit", aldus Thieme. Volgens Thiemes woordvoerster is de politica er niet heen om actie te voeren. "Ze wil gewoon poolshoogte nemen. Er wordt van alles geroepen, maar ze wil zelf kijken en zich laten informeren.", zo meldt RTV Noord Holland.
Provincie:
Tag(s):