donderdag, 12. juli 2012 - 13:07

Jongeren aangehouden voor onder meer brandstichting en mishandeling

Groningen

De politie heeft deze week met de aanhouding van 12 jongeren uit de stad Groningen 12 zaken opgelost. Het gaat daarbij om bedreiging, brandstichting, mishandeling, verduistering, huisvredebreuk, vernielingen en diefstal. De feiten werden gepleegd in de periode van april tot begin juli 2012.

De 8 jongens en 4 meiden in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar, pleegden de daden in wisselende samenstelling en hielden zich voornamelijk op in het Noorderplantsoen en bij de Westerhaven. De jongeren verklaarden dat groepsgedrag het motief is voor hun daden. In sommige gevallen waren ze onder invloed van alcohol of drugs.Een aantal van de jongeren is eerder met de politie in aanraking geweest.

De politie kwam de jongeren op het spoor na overlastmeldingen en aangiftes. Grondig onderzoek door de jeugd- en buurtagenten met ondersteuning van het crimeteam, heeft erin geresulteerd dat de jongeren in beeld kwamen. De verdachten werden verspreid over de afgelopen drie dagen aangehouden. 11 jongeren zijn na hun aanhouding vrijgelaten, maar zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. 1 Jongen wordt met een rechterlijke machtiging geplaatst in een jeugdinstelling.
Provincie:
Tag(s):