zondag, 7. oktober 2012 - 9:50

Mogelijke brandstichter Winschoten aangehouden

De politie heeft zaterdagnacht in Blijham een 25-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De verdachte werd betrapt toen hij probeerde brand te stichten bij een clubgebouw aan de Verschedijk in Blijham.

Met de aanhouding denkt de politie een concreet resultaat te hebben in verband met de recente branden in Winschoten.

Branden Winschoten

Het rechercheteam, dat met dertig personen aan het onderzoek naar de branden werkt, kijkt de komende dagen nauwkeurig naar de relatie tussen de verdachte en de branden in Winschoten. Duidelijk is dat de 25-jarige enkele keren melder is geweest van branden in zijn woonplaats. Hierdoor was de man al bekend binnen het brandenonderzoek. Vanwege het vervolgonderzoek is onder meer kleding van de verdachte in beslag genomen. Ook gaat het team na of tips van getuigen wijzen in de richting van de zaterdagnacht aangehouden verdachte.

Aanwezigheid politie

Vanwege de branden in Winschoten is de politie veel in die omgeving aanwezig. Verdachte situaties die worden gemeld bij de meldkamer worden direct uitgezocht. Ook houden politiemensen zelf veel situaties in de gaten. Mede daardoor ontdekten ze zaterdagnacht rond 2.00 uur de poging brandstichting in Blijham. Afgelopen week werd in die plaats, nabij Winschoten, een schaftkeet door brand verwoest. Ondanks de aanhouding blijft de politie zichtbaar in Winschoten en omgeving.

Informatie gevraagd

Hoewel de politie een aanhouding heeft verricht, blijft het onderzoeksteam op zoek naar informatie over de branden en de (pogingen) brandstichtingen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Personen die anoniem informatie willen delen, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Anonieme tipgevers die concrete informatie hebben, kunnen bellen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) via 06-19675751.
Provincie:
Tag(s):