woensdag, 4. juli 2012 - 21:06

NAM schenkt inwoners Schoonebeek sportveld

Schoonebeek

Onlangs is er door de NAM en de gemeente Emmen definitief besloten dat er een een multifunctioneel sportveld bij De Boo wordt gerealiseerd. De NAM schenkt het sportveld aan de inwoners uit Schoonebeek; de gemeente neemt de grond kostenloos over en zorgt voor onderhoud.

Het multifunctioneel sportveld bestaat straks uit drie delen: een veld waar kinderen diverse balspelen kunnen doen, een hindernisparcours en - uniek voor Nederland - een speciaal speeltoestel in de vorm van een boorinstallatie voor minder-validen. Er wordt zo snel mogelijk met de aanleg begonnen, zodat het veld na de zomer in gebruik kan worden genomen.

De gemeente Emmen en de NAM hebben regelmatig overleg gevoerd over de locatie De Boo en over een goede inrichting van het terrein achter De Boo. Alles ging in nauw overleg met de Erkende Overleg Partner Schoonebeek.

Samen met de NAM is de gemeente nu overeengekomen dat zij het terrein overneemt, waar het multifunctioneel sportveld komt. Het onderhoud van dit terrein komt voor rekening van de gemeente. De NAM schenkt het multifunctioneel sportveld aan de inwoners van Schoonebeek en omgeving.

In het najaar zal het nieuwe sportveld feestelijk worden geopend.
Provincie:
Tag(s):