dinsdag, 11. september 2012 - 19:21

OM eist voorwaardelijke straf tegen gynaecoloog

Hoorn

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag tegen een 48-jarige gynaecoloog uit Hoorn een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist met als bijzondere voorwaarde dat hij 5000 euro stort op de rekening van Stichting Make a Memory. Daarnaast eist het OM een voorwaardelijke ontzegging uit zijn beroep voor de duur van 1 jaar, met een proeftijd van 2 jaar.

Het OM verdenkt de man van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel aan een moeder en van dood door schuld van haar baby, die twee dagen na de bevalling overleed. Daarnaast verwijt het OM de gynaecoloog dat hij de vrouw en haar ongeboren baby in hulpeloze toestand heeft achtergelaten.

De gynaecoloog was werkzaam in een ziekenhuis in Hoorn en had op 5 mei 2009 dienst terwijl de vrouw een problematische bevalling onderging. Gezien een eerdere problematische bevalling waren er vooraf afspraken gemaakt dat er zou worden ingegrepen met een keizersnede als een natuurlijke bevalling te lang zou duren. Dit gebeurde echter niet, met de dood van de baby en het letsel bij de moeder tot gevolg. Het OM houdt de gynaecoloog als eindverantwoordelijke hiervoor verantwoordelijk.

De rechtbank in Alkmaar doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):