dinsdag, 18. december 2012 - 18:53

OM laat verdachte mishandeling grensrechter vrij

Lelystad

Van een van de twee 15-jarige jongens, die vastzit in de zaak van de mishandelde grensrechter, vraagt het Openbaar Ministerie (OM) geen verlenging van het voorarrest. Dit heeft het OM dinsdag bekendgemaakt.

‘In dit stadium van het onderzoek zijn er onvoldoende aanwijzingen dat deze verdachte geweldshandelingen heeft gepleegd tegen de grensrechter. Hij is wel betrokken geweest bij het incident en blijft verdacht van openlijke geweldpleging’, aldus het OM.

De officier van justitie in Lelystad vordert woensdag 19 december aanstaande wel verlenging van de voorlopige hechtenis van drie in de eerste week na het incident aangehouden verdachten. De Raadkamer van de rechtbank in Lelystad zal de vordering bewaring voor de andere drie verdachten woensdag behandelen.

De vier verdachten die later, op 11 december jongstleden, zijn aangehouden zullen, zoals het er nu naar uitziet, donderdag 27 december aanstaande voor de Raadkamer verschijnen die zal beslissen over verlenging van hun voorlopige hechtenis.

De 41-jarige grensrechter raakte zondag 2 december jongstleden door geweld ernstig gewond. Hij overleed later in het ziekenhuis. Op 3 december 2012 werden twee jongens van 15 jaar en een jongen van 16 jaar aangehouden. Op 6 december volgde de aanhouding van een tweede 16-jarige jongen.

Op 11 december 2012 zijn twee jongens van 16 jaar, een jongen van 17 jaar en een 50-jarige man aangehouden.
Provincie:
Tag(s):