maandag, 3. december 2012 - 9:55 Update: 13-09-2018 13:59

Opnieuw aanhoudingen Haagse criminele jeugdgroep

Den Haag

In een belhuis aan de Goeverneurlaan en in het daarnaast gelegen koffiehuis in Den Haag heeft de politie Haaglanden in totaal negen mannen aangehouden. Drie van hen zitten nog vast. Ook werden in de panden zoekingen gedaan.

Zes van de negen verdachten werden aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. Van hen zijn twee mannen overgedragen aan de Vreemdelingendienst. De andere vier zijn met een proces-verbaal heengezonden.

De overige drie Haagse verdachten (25, 40 en 51 jaar) zitten nog vast. Alledrie worden verdacht van het overtreden van de wet op de kansspelen. De 40- en 51-jarige Hagenaars worden ook verdacht van witwassen en van heling van gestolen goederen.

Doorzoeking
In beide panden deed de politie zoekingen. Hierbij werd een grote hoeveelheid contant geld in beslag genomen, goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, diverse computerapparatuur en vals geld.

Aanpak criminele jeugdgroep
Politie Haaglanden is al langer bezig met de aanpak van de criminele jeugdgroep Spoorwijk. Zo hield een speciaal politieteam, na langdurig recherche-onderzoek naar woninginbraken en witwassen, dinsdag 2 oktober vijftien verdachten aan. Ook werden er op verschillende momenten grootschalige verkeerscontroles gehouden, openbaar vervoersacties en hield de politie eerder dit jaar een grote actie tegen drugshandel en -overlast in Spoorwijk. Dit alles met als doel de overlast tegen te gaan en de leefbaarheid in Spoorwijk te vergroten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: