donderdag, 1. november 2012 - 23:30

Politie controleert op ‘snoeproutes’

Winterswijk

Naar aanleiding van klachten over de vervuiling van de binnenstad van Winterswijk door scholieren die verpakkingsmateriaal van snoep, broodjes en drank weggooien, gaat de politie op deze zogenaamde ‘snoeproutes’ extra controleren. Overtreders worden naar het Bureau Halt verwezen of krijgen een boete.

Wie heeft er niet aan meegedaan? Tijdens de schoolpauze snel even naar de supermarkt en daar een lekkere snack, een broodje of een blikje fris kopen. Vervolgens al kletsend naar school om de lessen weer te volgen. Over gezond of ongezond zullen we het niet hebben, maar wel over het weggooien van het verpakkingsmateriaal. Steeds vaker krijgt de politie klachten over scholieren die op de zogenaamde ‘snoeproutes’ afval weggooien en geen gebruik maken van prullenbakken.

Om hieraan een eind te maken, controleert de politie Winterswijk extra op deze ‘snoeproutes’. Overtreders, en er zijn al twee jongens bekeurd, worden naar het bureau Halt doorverwezen voor een preventieve straf. Dit wordt ook met de ouders besproken. Wil men hier niet aan meewerken, dan is de boete niet mals, 120 euro.

De politie vraagt ouders om dit onderwerp thuis te bespreken zodat de vervuiling in de toekomst wordt teruggedrongen. Een beter milieu begint bij jezelf.
Provincie:
Tag(s):