dinsdag, 28. februari 2012 - 11:50 Update: 19-09-2018 22:05

Politie houdt vier mannen aan na achtervolging

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft in de nacht van maandag op dinsdag, om ongeveer 01.00 uur, vier mannen aangehouden als verdachten van een straatroof op de Langegeer. De verdachten zijn allen Rotterdammers van 18-, 22- en 23 jaar oud.

Die nacht werden op de Langegeer twee vrouwen en een man beroofd van enkele persoonlijke bezittingen zoals telefoons. Zij werden daarbij bedreigd met een vuurwapen.

Getuigen hadden gezien dat de verdachten in een auto waren gestapt en waren weggereden in de richting van de Groenezoom. Het signalement van de verdachten en de beschrijving van de auto werden verspreidt onder de politie-eenheden en korte tijd later werd de auto door een politiemedewerker gezien op de Spinozaweg/Kreekhuizenlaan.

De achtervolging werd ingezet en op de Molenaarstraat werd de auto tot stoppen gedwongen. Door middel van het gebruik van een bepaalde aanhoudingsprocedure (BTGV) werden de verdachten uit de auto gehaald en aangehouden. In de auto werden diverse goederen aangetroffen waaronder die van de slachtoffers.

Op de route die de verdachten hebben gereden is een vuurwapen aangetroffen. Dit is veiliggesteld.

Een speciaal recherche team genaamd Pagang doet onderzoek naar de straatroof.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: