dinsdag, 19. juni 2012 - 10:22

Politie waarschuwt voor gebruik mechanische parkeerschijf

De politie waarschuwt mensen voor het gebruik van een parkeerschijf waarin een meedraaiende klok is verwerkt. Misbruik daarvan is namelijk strafbaar.

Op veel plaatsen in Nederland is het gebruik van een parkeerschijf binnen een parkeerzone, onder andere aangeduid met een blauwe streep, verplicht. Op de parkeerschijf stel je de aankomsttijd in, waardoor een controleur kan bepalen of je de maximale parkeertijd hebt overschreden. Parkeer je te lang of gebruik je helemaal geen parkeerschijf, ben je in overtreding. In sommige winkels is een parkeerschijf te koop, waarin een mechanisme met een meedraaiende klok is verwerkt. Deze kunnen zo worden ingesteld, dat de actuele tijd steeds meeloopt.

Het op die manier gebruiken van dergelijke parkeerschijven is echter verboden. Omdat dergelijk gebruik door het openbaar ministerie wordt gezien als fraude, is er geen vastgesteld boetebedrag voor. Een bestuurder in Sint Oedenrode kreeg vrijdag 15 mei voor het gebruik van een dergelijke parkeerschijf een boete van € 200,00 opgelegd. De parkeerschijf werd in beslag genomen.

Door Europese wetgeving zijn deze mechanische schijven toegestaan. Maar dan moeten ze in ons land wel worden stilgezet, want de Nederlandse wetgever verplicht namelijk dat de aankomsttijd wordt ingesteld.
Provincie:
Tag(s):