maandag, 17. september 2012 - 8:43

Politie zoekt lichaam prostituee Jolanda Meijer in gierkelder

Winsum

De regiopolitie Groningen is bezig met een onderzoek bij twee boerderijen in Winsum naar aanleiding van de vermissing van de prostituee Jolanda Meijer. Meijer werkte op de tippelzone in Groningen en wordt sinds 7 februari 1998 vermist.

Nieuwe informatie is voor de politie en het Openbaar Ministerie aanleiding geweest om de gierkelders van beide boerderijen leeg te pompen en te onderzoeken op mogelijke resten van de prostituee. De huidige bewoners van de boerderij aan de Winsumerstraatweg en die aan Klein Garnwerd hebben volgens de politie niets met de zaak te maken en verlenen volledige medewerking aan het onderzoek.

Gierkelder
De politie kreeg in 2005 al een tip dat Jolanda Meijer in een gierkelder in Winsum gevonden zou kunnen worden. Deze informatie was destijds te summier en er was onvoldoende aanleiding om een zoeking te gaan doen en om de directe omgeving van de woningen van de huidige bewoners te onderzoeken.

Door grondig recherchewerk en nieuwe informatie zien de politie en het Openbaar Ministerie nu toch genoeg aanleiding om deze tip te onderzoeken. De zoekingen van nu zijn gericht op het vinden van Jolanda Meijer.

Huidige bewoners
De huidige bewoners van beide boerderijen zijn ver na 1998 hier komen wonen. 'Deze zoekingen zijn niet gericht tegen de huidige bewoners. Zij geven toestemming voor deze acties', aldus de politie.

Jolanda Meijer
De toen 34-jarige Jolanda Meijer was drugsverslaafd en werkte als prostituee om te voorzien in haar verslaving. Op 7 februari 1998 werd zij als vermist opgegeven, maar de precieze datum van haar verdwijning is volgens de politie niet bekend.

Eerdere zoekingen
Eerdere zoekingen naar de vermiste vrouw hebben tot nu toe niets opgeleverd. In 2009 werd er nog naar Meijer gezocht nabij Mensingeweer. In het kader van dat onderzoek werd er ook een man uit Groningen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de vermissing van Meijer. Deze is op 25 juli 2009 weer op vrij voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):