donderdag, 25. oktober 2012 - 23:47 Update: 08-07-2014 0:45

PSV stelt teleur met remise tegen AIK Solna

Eindhoven

(Elfvoetbal) Na de uitstekende prestatie die Ajax woensdagavond in de Champions League leverde door Manchester City met 3-1 te verslaan, springen de resultaten van de Nederlandse Europa League-deelnemers beduidend minder in het oog. PSV ontsnapte aan een nederlaag tegen AIK Solna: 1-1.

In de eerste helft kon PSV de stijgende lijn die de ploeg in de Eredivisie heeft ingezet niet doortrekken. De nummer vier van de Allsvenskan, de Zweedse competitie, had weinig te duchten van de Eindhovenaren. Beide ploegen wisten nauwelijks kansen te creëren.

Na een uur spelen moest Boy Waterman zich vervangen wegens een heupblessure. Zijn vervanger Przemyslaw Tyton kende een allerminst lekkere binnenkomer, toen Kwame Karikari al snel na die wissel profiteerde van een misverstand tussen Tyton en zijn defensie: 0-1.

PSV leek wakker geschud en ging op jacht naar de gelijkmaker, die Jeremain Lens zijn ploeg in de tachtigste minuut zou schenken. De Oranje-international wipte de bal over de Zweedse doelman en bezorgde de thuisploeg zodoende de gelijkmaker. Een slotoffensief van PSV ten spijt eindigde het treffen in een remise.