donderdag, 9. februari 2012 - 9:07 Update: 08-07-2014 0:54

Raad van Commissarissen Ajax stapt vandaag op

Amsterdam

(Elf Voetbal) De Raad van Commissarissen van Ajax stapt vrijwillig op. Onder leiding van Steven ten Have is de beslissing genomen en zal zelfs nog vandaag (donderdag) bekend worden gemaakt.

Dat heeft De Volkskrant uit betrouwbare bron vernomen. Ten Have zelf was niet bereikbaar om de stap toe te lichten tegenover het dagblad. Het vertrek komt niet als een verrassing en zal door vele volgers met gejuich worden ontvangen. Het gerechtshof in Amsterdam verbood Ajax dinsdagochtend om Louis van Gaal aan te stellen als algemeen directeur, omdat de procedure rond de aanstelling ondeugdelijk bleek.

Ook de aanstelling van Martin Sturkenboom bleek niet op de juiste manier tot stand zijn gekomen. Ten Have en zijn collega's Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers hadden Van Gaal in november benaderd en voorlopig benoemd, zonder dat vijfde commissaris Cruijff daarvan wist.

Cruijff, met wie de zogenoemde fluwelen revolutie bij Ajax is begonnen, is de eeuwige rivaal van Van Gaal. De twee beroemde clubmannen denken anders over opleiding en voetbal. De controverse leidde tot een slepende rechtszaak. Doordat Ten Have en co opstappen, is voor de bestuursraad van Ajax onder leiding van Hennie Henrichs de weg vrij om een nieuwe raad te formeren. Het voordeel daarvan is dat Ajax kan zoeken naar leden wier denken aansluit bij de ideeën van Johan Cruijff. Dat bleek in de huidige Raad van Commissarissen onmogelijk. Vanaf de inauguratie, een half jaar geleden, ruziede Cruijff bijna voortdurend met de overige leden.
Categorie:
Tag(s):