zaterdag, 29. september 2012 - 11:51 Update: 08-07-2014 0:46

'Scheidsrechters met spuitbusje het veld op'

(Elf Voetbal) Als het aan de FIFA ligt, krijgen scheidsrechters binnenkort een spuitbusje mee het veld in. Daarmee zouden de arbiters de verdedigers bij een vrije trap op de juiste afstand houden.

Tegenwoordig hoeven scheidsrechters slechts met iets meer dan negen passen (9,15 meter) de muur op de juiste afstand te zetten. Vaak smokkelen tegenstanders wat, door naar voren te schuifelen. Dat probleem wil FIFA-voorzitter Joseph Blatter graag voorkomen. Hij kondigde aan dat scheidsrechter een spuitbusje mee zullen krijgen, waarmee ze met een wit streepje de afbakening kunnen aangeven. Door een speciale stof zal het lijntje in nog geen minuut weer verdwijnen.

Op het WK voor clubteams in december in Japan zal het FIFA-idee worden getest. Twee jaar later op het WK in Brazilië zal de uitvinding echter niet te vinden zijn. "Over de hele wereld worden de kwalificatiewedstrijden voor het WK in de conservatieve samenstelling geleid, dat wil zeggen met een scheidsrechter, twee assistenten en een vierde man. Het zou niet erg consistent zijn dat systeem te veranderen voor de eindronde", besluit Blatter op een bijeenkomst van de FIFA in Zürich.
Categorie:
Tag(s):