woensdag, 7. november 2012 - 13:43

Sprankeltje hoop voor oldtimerbezitters

Den Haag

Er lijkt een sprankeltje hoop voor de echte oldtimerbezitters in ons land.

Opnieuw staat op de politieke agenda de afschaffing van de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting (MRB) voor oldtimers (auto's ouder dan 25 jaar) ter discussie. In het vorige week bekendgemaakte Regeerakkoord staat zelfs te lezen dat er een abrupt eind komt aan de regeling.

Dit tot grote schrik van mij en honderden andere fanatieke oldtimerliefhebbers. Veel partijen volgen het onlangs uitgebrachte rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Daarin wordt in een berekening aangegeven dat het Nederlandse Oldtimerpark 1 procent verantwoordelijk is voor de schadelijke emissies. Maar volgens de belangenvereniging voor oldtimerbezitters is de echte reden het begrotingstekort die men nu bij de pure hobbyist in klinkklare munten wil gaan ophalen.

De redactie van BlikopNieuws heeft VVD Tweede Kamerlid Helma Neppérus (woordvoerster belastingszaken) om opheldering gevraagd betreffende de afschaffing van de vrijstelling voor de motorrijtuigenbelasting.

Via een woordvoerster laat Neppérus weten dat: ''tot afschaffing is besloten omdat de oude (nu nog bestaande) regeling veelvuldig misbruikt wordt voor de invoer van zeer vervuilende oude auto’s, die niet als hobby auto, maar als gewone auto gebruikt worden. De VVD begrijpt dat er ook echte Oldtimers zijn, die niet in deze categorie vallen en zal daarom kijken of er een mogelijkheid is een uitzondering te maken voor echte Oldtimers'', aldus Neppérus.

Er is dus hoop voor de oldtimerbezitter. Het Tweede Kamerlid voegt er nog wel aan toe ''Het is helaas een feit dat dit, gezien de grote bezuinigingen waarvoor wij ons gesteld zien, zeer lastig te verwezenlijken zal zijn''.
Provincie:
Tag(s):