woensdag, 18. januari 2012 - 14:04

Uithoornse zwemleraar vrijgesproken

Woensdag heeft de rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in de strafzaak tegen André V., de leraar bij een zwembad in Aalsmeer die verdacht wordt van seksueel misbruik van drie meisjes tijdens zwemles en zijn stiefdochter.

Zwemles
De verdachte werd seksueel misbruik van drie meisjes tijdens de zwemles ten laste gelegd. Deze beschuldiging is gebaseerd op wat de drie meisjes hebben verteld en wat hun ouders van hen hebben vernomen.

Tegenover deze verklaringen staat de verklaring van de verdachte dat hij deze meisjes weliswaar heeft aangeraakt, maar dat dit enkel in het kader van de zwemles was.

De rechtbank vindt dat deze alternatieve verklaring van verdachte niet kan worden uitgesloten, zeker nu deze gedeeltelijk wordt ondersteund door verklaringen van getuigen. Er is, kortom, geen bewijs van seksueel misbruik.

Stoeipartij
In één geval is wel vast komen te staan dat verdachte tijdens een stoeipartij aan de billen van een van de meisjes heeft gezeten. De rechtbank vindt deze aanraking ongepast, maar niet meer dan dat. Niet is gebleken dat deze aanraking seksueel van aard was.

Stiefdochter
Het vermeende misbruik van de stiefdochter dateert van lang geleden. Voor een deel is dit misbruik verjaard — hierover kan de rechtbank dus geen oordeel vellen. Voor het deel van het vermeende misbruik dat nog niet verjaard zou zijn, heeft de rechtbank geen bewijs gevonden.

Uitspraak
Dit betekent dat de verdachte voor alle beschuldigingen van seksueel misbruik wordt vrijgesproken. De rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van verdachte opgeheven.
Provincie:
Tag(s):