woensdag, 16. mei 2012 - 11:18

Veel klachten bij LAKS over digitaal examen

Er komen bij het Landelijke Aktie Komitee Scholieren (LAKS) veel klachten binnen van leerlingen die digitaal examen doen. De leerlingen zijn de dupe van de slecht werkende computers, zo meldt het AD woensdag.

De problemen die zich bij het digitale examen voordoen zijn bijvoorbeeld antwoorden die in het niet verdwijnen, computers die uitvallen of haperen, overbezette internetverbindingen of het inloggen is onmogelijk.

Er worden dit jaar veel meer eindexamens digitaal afgenomen. Bij het LAKS zijn maandag al 600 klachten binnengekomen over over het digitaal afgenomen havo-kunstexamen, zo meldt NRC Handelsblad woensdag. Het LAKS is woedend omdat er vorig jaar ook al problemen met digitale examens waren. Volgens hen zijn de leerlingen de dupe van digitale examens.

Het ministerie van Onderwijs is op de hoogte van de problemen, maar zegt in het AD: 'Scholen zijn verantwoordelijk voor werkbare verbindingen en behoren dit, voorafgaand aan het examen, tijdig te testen. Mocht blijken dat de ict-voorziening niet geschikt is, dan is het de verantwoordelijkheid van de school om een goed centraal examen aan te bieden, bijvoorbeeld schriftelijk.'
Provincie:
Tag(s):