vrijdag, 12. oktober 2012 - 16:10

Verdachte moord dominee langer vast

Ubbergen

De 55-jarige verdachte in het rechercheonderzoek naar de dood van zijn 56-jarige medebewoner en partner uit Ubbergen, is donderdag voorgeleid bij de raadkamer van de rechtbank. Deze heeft zijn gevangenhouding bevolen voor de duur van 90 dagen.

Het 56-jarige slachtoffer kwam in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september door geweld in zijn woning om het leven. Uit forensisch onderzoek is als doodsoorzaak hoofdletsel en bloedverlies vast komen te staan. De verdachte wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. Gezien de huidige stand van zaken in het onderzoek lijkt het niet aannemelijk dat er sprake is geweest van een mededader.

Het rechercheteam heeft het horen van getuigen inmiddels afgerond. De verhoren van de 55-jarige verdachte zijn nog steeds gaande. Ook loopt er nog forensisch onderzoek bij het NFI.

De gewelddadige dood van de dominee heeft de gemeenschap van Ubbergen geschokt. Via een bewonersbrief willen gemeente en politie de bewoners zo goed mogelijk informeren over de ontwikkelingen in het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):