donderdag, 8. november 2012 - 9:19

Verdachte situatie bij carpoolplaats

Kruiningen

Woensdagavond rond 18.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal de carpoolplaats aan de Zanddijk in Kruiningen op. Hij had daar afgesproken met bekenden om samen naar Goes te rijden.

De jongen zijn parkeerde zijn fiets in de fietsenstalling en liep de carpoolplaats op. Toen hij daar even stond, kwam er vanuit de richting Yerseke een zwarte personenauto, mogelijk een Audi, aanrijden. Deze auto stopte op de carpoolplaats.

In de zwarte auto zaten drie mannen. De man die achterin zat, stapte uit. Hij kwam dicht naar de jongen toe gelopen en wekte de indruk of hij de jongen mee wilde nemen in de auto. De mannen maakten ook opmerkingen in die trant.

De jongen schrok zich wezenloos en zette het op een lopen. Hij rende naar de Zanddijk toe en ging daar midden op de weg heel hard staan zwaaien naar voorbijrijdende automobilisten om op die manier hulp te vragen.

De eerste auto die voorbij kwam, reed door. Dit betrof een kleine lichtblauwe personenauto die werd bestuurd door een man. Op de bijrijdersplaats van de kleine lichtblauwe auto zat een meisje van een jaar of 13. De eerstvolgende auto werd bestuurd door een man die de jongen kende. Hij stopte wel en heeft hem in laten stappen.

Deze man is teruggereden naar de carpoolplaats en heeft de fiets van de jongen opgehaald en hem thuis afgezet. In de korte tijd die hiertussen zat is de zwarte auto vermoedelijk weggereden in de richting van Goes. Tijdens de rit naar het huis van de jongen is door de getuige direct de politie gebeld.

Twee agenten van de surveillancedienst zijn naar de woning van de jongen gegaan en hebben daar een aangifte van hem opgenomen. De agenten hebben ook een verklaring opgenomen van de man die de jongen thuis heeft gebracht.

Agenten zijn nu op zoek naar de mensen van het kleine lichtblauwe autootje dat als eerste over de Zanddijk reed. Mogelijk hebben zij nog iets gezien dat ons meer duidelijkheid kan geven in deze vreemde zaak. Ook andere getuigen die iets meer kunnen vertellen over de zwarte auto, mogelijk dus een Audi, worden gevraagd om contact op te nemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):