donderdag, 23. februari 2012 - 8:36

Verdachte van overval Ooievaarsweg in Amsterdam aangehouden

Amsterdam

De politie hield dinsdagochtend een 21-jarige man uit Amsterdam aan die ervan wordt verdacht een overval te hebben gepleegd op een coffeeshop aan de Ooievaarsweg in Amsterdam.

Op zaterdag 7 januari, om 10.05 uur, drongen vier gemaskerde overvallers de coffeeshop binnen waar zich op dat moment twee medewerkers en een klant bevonden. De overvallers bedreigden en mishandelden de medewerkers en eisten geld. Een van de overvallers had een vuurwapen bij zich. De indringers zijn er onder andere met geld en softdrugs vandoor gegaan. Getuigen alarmeerden direct de politie die een onderzoek startte. Ambulancepersoneel heeft de slachtoffers onderzocht. Een van hen is naar het ziekenhuis vervoerd en aan zijn verwondingen behandeld.

Aanhouding verdachte De politie onderzocht de zaak en kwam een van de verdachten op het spoor. Hij werd 21 februari in zijn woning door het arrestatieteam opgepakt. De Amsterdammer is in verzekering gesteld en wordt vrijdag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt de zaak verder.
Provincie:
Tag(s):