maandag, 16. juli 2012 - 13:31

Verdachte verlaten plaats ongeval meldt zich, 78-jarig slachtoffer ernstig gewond

Almere

De verdachte van de auto die vrijdagavond 13 juli omstreeks 21:00 uur doorreed na een aanrijding op het Tsjaikowskypad ter hoogte van de Caesar Franckbrug, heeft zich bij de politie gemeld.

Bij de aanrijding raakte een 78-jarige fietser ernstig gewond. De verdachte is een 24-jarige vrouw uit Almere. Een 25-jarige man uit Almere is voor mogelijke betrokkenheid aangehouden.

De man op leeftijd liep ten gevolge van de aanrijding letsel op aan het hoofd en is opgenomen in een ziekenhuis. Direct na het ongeval startte de politie in Almere een uitgebreide zoektocht naar de doorrijder en werd via de media en twitter het grote publiek om hulp en informatie gevraagd.

Zaterdagmiddag is een 24-jarige vrouw uit Almere aangehouden die verdacht wordt de auto te hebben bestuurd. Eerder op de dag meldde zich de 25-jarige man die aangaf de bestuurder te zijn geweest. Echter op basis van getuigenverklaringen en verricht eerste onderzoek werd de vrouw als bestuurster aangemerkt en nadien aangehouden.

De man is eveneens als verdacht van betrokkenheid van verlaten plaats ongeval gehoord. Tijdens de verhoren bleek de vrouw daadwerkelijk de auto te hebben bestuurd op de bewuste vrijdagavond. Na verhoor en onderzoek zijn beide Almeerders zaterdag heengezonden. Er is proces verbaal opgemaakt en het Openbaar Ministerie zal zich binnenkort buigen over deze zaak. De toestand van het slachtoffer wordt omschreven als stabiel maar zorgelijk.
Provincie:
Tag(s):