zaterdag, 28. april 2012 - 8:38

Veroorzaker ernstig ongeval A50 gevlucht

Andelst

Bij een ongeval op de A50 net na knooppunt Valburg zijn drie personen gewond geraakt.

Er was sprake van twee ongevallen. De voorste auto raakte, door een nog onbekende oorzaak, in botsing met de middenvangrail. De bestuurder van de achterop komende auto zag dit en remde waardoor er een auto achter op hem botste en er een kop staart botsing ontstond waarbij twee voertuigen betrokken waren.

Het ongeval gebeurde omstreeks 02.15 uur. Direct na de aanrijding is de bestuurder die de middenvangrail raakte te voet gevlucht. De politie is op zoek naar deze bestuurder en zet hierbij honden in. In de voorste auto van de kop staart botsing zaten twee personen, een 44-jarige bestuurder en een 43-jarige vrouw beide uit Uden. De vrouw is gewond geraakt, hierbij was sprake van beknelling. In het laatste voertuig zaten ook twee personen, een 61-jarige man uit Duitsland een minderjarig meisje (personalia onbekend), die beide gewond zijn geraakt. Het letsel van de slachtoffers is onbekend. Alle gewonden zijn per ambulance overgebracht, twee naar het Radboud Ziekenhuis en één naar het Canisius Ziekenhuis.

Als gevolg van het ongeval werd de A50 richting Den Bosch tijdelijk volledig afgesloten. In tegenovergestelde richting werden twee rijstroken afgesloten. De verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):