woensdag, 10. oktober 2012 - 11:47

Vissersschip na brand op Noordzee gezonken

Hoek van Holland

Bij een brand op een schip op de Noordzee zijn donderdagochtend drie opvarenden licht gewond geraakt. 'Het schip is door de brand volledig verwoest en vervolgens gezonken', meldt het Kustwachtcentrum Den Helder woensdag.

Door nog onbekende oorzaak brak brand uit. Het schip 'Trendsetter' ligt circa 65 kilometer ten westen van Hoek van Holland.

Verschillende schepen in de buurt schoten te hulp. Ook een reddingsboot van de KNRM en een offshore reddinghelikopter rukte naar het volledig in brand staande schip uit.

De drie opvarenden zijn opgepikt en hebben ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van ingeademde rook. De offshore helikopter heeft de slachtoffers voor nadere controle overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Het Duitse fregat ‘Hamburg’ probeerde de brand te blussen waarna een sleepboot, die onderweg is, zal zorgen voor de nodige assistentie.

Gezonken
Om 11.40 uur meldde het Duitse fregat ‘Hamburg’ dat het vissersvaartuig ‘Trendsetter’ dat in brand stond, is gezonken. Het is een polyester schip van ongeveer 10 meter lang dat volledig door het vuur was verwoest.

Door de offshore helikopter is een dokter afgezet op het koopvaardijschip ‘Endurance’. Dat schip had de drie opvarenden van de ‘Trendsetter’ opgepikt en gemeld dat ze ademhalingsproblemen hadden door de rook.

Wrak
Rijkswaterstaat stuurt een schip naar de incident locatie om de juiste ligging van het wrak te bepalen en om na te gaan of het wrak een gevaar voor de scheepvaart vormt.
Provincie:
Tag(s):