maandag, 18. juni 2012 - 13:43

Voorbereiding op stations gestart voor nieuwe treinen

ProRail verlengt komende maanden de perrons op de stations van de lijn Arnhem-Winterswijk. 'Dat is nodig voor de nieuwe, langere treinen van vervoerders Arriva en Hermes, die er op 9 december 2012 starten', meldt ProRail maandag.

Passagiers hebben daardoor straks meer zitplaatsen. Ook wordt een snellere wissel in het spoor ingebouwd in de strijd tegen vertragingen. De werkzaamheden voor de perronverlening starten vanaf 19 juni.

Er zijn geen buitendienststellingen nodig waardoor er minder overlast is voor reizigers. Grote werkzaamheden vinden in de nachtelijke uren plaats. Omwonenden krijgen daarover een brief met informatie.

Stations
Deze en volgende maand zijn de stations Aalten, Terborg, Varsseveld, Didam, Doetinchem, Wehl, de Huet en Gaanderen aan de beurt. In augustus en september volgen nog stations Duiven, Winterswijk en Zevenaar. Bij de overige stations zijn de perrons al van voldoende lengte. De hoeveelheid extra perronlengte variëert tot een extra lengte van 59 meter.

Wissel
Het snellere wissel wordt bij station Didam geplaatst. Deze maakt onderdeel uit van een pakket maatregelen die de provincie Gelderland heeft gefinancierd om meer tijd te kunnen winnen op het baanvak bij vertragingen.

ProRail zorgt voor 7002 kilometer spoor en beheert 389 stations. Over het spoor rijden dagelijks 5500 reizigerstreinen met bijna 1,2 miljoen reizigers en rijden er ruim 350 treinen met een gezamenlijke vracht van 110.000 ton goederen.

Daarmee is het Nederlandse spoorwegnet een van de drukste van Europa. Er zijn 13 verkeersleidingsposten die het treinverkeer in Nederland aansturen. Bij ProRail werken 4000 mensen.
Provincie:
Tag(s):