dinsdag, 17. juli 2012 - 12:26

Vrijwilligers aan de slag in park Bato’s Wijk

Oosterbeek

Sinds de renovatie van park Bato’s Wijk in Oosterbeek helpen buurtbewoners vrijwillig mee in het onderhoud van het park. Beleid van de gemeente is om parken op het sobere onderhoudsniveau te beheren.

Dankzij de inzet van buurtbewoners wordt dit onderhoudsniveau zichtbaar opgekrikt. Er is een kerngroep opgericht die samen met een gemeentemedewerker de werkzaamheden van de vrijwilligers voorbereidt en werkt aan een toekomstbestendig beheerplan.

Tijdens de landelijke vrijwilligerdag NL Doet dit jaar verrichtten enthousiaste vrijwilligers voor de eerste keer gevarieerde werkzaamheden in het park. Inmiddels is op vijf maandag-avonden gewerkt aan het park. De werkzaamheden zijn zeer divers: onkruid wieden, bramenstruiken verwijderen, de vijver van algen ontdoen, snoeien, paden vegen en zitbanken reinigen.

In de komende maanden wordt in de even weken op de volgende maandagavonden gewerkt in het park: 23 juli, 6 en 20 augustus, 3 en 17 september. Iedereen is van harte welkom om 19.00 uur bij het baarhuisje van de begraafplaats aan de Fangmanweg. Aanmelden is niet nodig. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom.
Provincie:
Tag(s):