maandag, 11. februari 2013 - 12:35

Ruim 50 bestuurders met slok op betrapt

Gooi en Vechtstreek

Afgelopen weekend zijn bij alcoholcontroles in Huizen, Laren, Blaricum, Naarden en Bussum 53 bestuurders betrapt met een slok op. Daarbij zijn vijf rijbewijzen ingenomen.

Tegen al de beschonken bestuurders is proces verbaal opgemaakt. Een 16-jarige jongen werd zaterdagavond 9 februari door de controlerende agenten betrapt achter het stuur van een auto en bleek alcohol te hebben genuttigd. Tegen hem is twee keer een proces verbaal opgemaakt, voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Bij minderjarige overtreders worden de ouders in kennis gesteld.

In de nacht van vrijdag 8 februari op zaterdag 9 februari zijn bij controles in Huizen, Blaricum en Laren 34 beschonken bestuurders van de weg gehaald. Hoogst gemeten adem-alcoholpercentage was meer dan drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. Het betrof een 44-jarige man uit Ouderkerk a/d Amstel. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces verbaal tegen hem opgemaakt. Van een 54-jarige man uit Blaricum is het rijbewijs ingevorderd omdat de man voor de derde keer in een maand beschonken achter het stuur betrapt werd.

In de nacht van zaterdag 9 februari op zondag 10 februari bleken in Naarden en Bussum in totaal 19 bestuurders een glaasje te veel te hebben gedronken. Een 39-jarige man uit Bussum spande de kroon met ruim twee keer de toegestane hoeveelheid.
Provincie:
Tag(s):