dinsdag, 29. juli 2014 - 21:18 Update: 29-07-2014 21:51

Aalbersberg:we zijn gefrustreerd dat we de rampplek niet kunnen bereiken

Den Haag/Donetsk

Hoofd repatrieringsmissie Pieter Jaap Aalbersberg is dinsdag in een persverklaring ingegaan op de problemen die er spelen rond de rampplek van MH17.

‘Vanmorgen hebben we besloten dat het niet veilig genoeg was om met de experts te gaan rijden van Donetsk naar de rampplek waar vlucht MH17 is neergestort. Dat besluit is genomen na zorgvuldig overleg met de OVSE’.

‘We zijn wederom teleurgesteld, omdat we zeer gemotiveerd zijn om onze missie uit te voeren. Zoals eerder al gezegd vinden we dat nabestaanden het recht hebben om de stoffelijke overschotten en de persoonlijke bezittingen van hun geliefden terug te krijgen. We zijn gefrustreerd dat we de rampplek niet kunnen bereiken. Kostbare tijd gaat verloren voor het bergen en thuisbrengen van de slachtoffers. Hoe dan ook: we geven niet op. Ook de komende dagen zullen we blijven proberen de rampplek te bereiken.’

‘Morgen hebben we samen met de OVSE een nieuwe poging gepland om op de rampplek te komen, mits de veiligheidssituatie dat toelaat. In de ochtend wordt opnieuw beoordeeld of het veilig genoeg is om af te reizen en of er veilig op de rampplek gewerkt kan worden. De missie verloopt helaas minder soepel dan we hadden gehoopt. Toch blijven we onvermoeid werken om ons doel te bereiken: het terugbrengen van de slachtoffers en hun persoonlijke bezittingen’, aldus Aalbersberg.

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):