donderdag, 7. augustus 2014 - 10:14 Update: 07-08-2014 13:48

Anti-jodenhaat advertentie in krant door BN'ers ondertekend

Amsterdam

Via een paginagrote advertentie in de Telegraaf roepen bekende Nederlanders en (oud)politici op antisemitisme niet te accepteren.

'Geen excuus voor jodenhaat.' In de verklaring is te lezen: 'Kritiek op Israël? Oké.Jodenhaat? Nee!'

Ondertekenaars zijn onder andere (oud)politici als Jan Peter Balkenende, Emile Roemer, Bram van Ojik en Jaap de Hoop Scheffer. Ook tv-persoonlijkheden zoals Angela Groothuizen, Albert Verlinde, Diederik van Vleuten, Cornald Maas, Huub Stapel en Marc van der Linden ondertekenden de advertentie. Even als  mensen uit de sportwereld (o.a. Louis van Gaal) en het bedrijfsleven (o.a. Gerrit Zalm) .

Steeds meer Joden worden in ons land bedreigd vanwege het conflict tussen Israël en Hamas. De ondertekenaars lieten wel weten dat het ondertekenen van de advertentie niet automatisch inhoudt, dat zij achter de Israëlische regering staan. 'Dit is geen solidariteitsverklaring met de Israëlische regering, wij als ondertekenaars verschillen daarover ook van mening', aldus de opstellers. Maar 'in Nederland moet iedereen veilig kunnen wonen, ook de Nederlandse Joden. Ongeacht wat er in Israël gebeurt. Wij roepen de Nederlandse bevolking op om antisemitisme onder geen voorwaarde te tolereren.'

Provincie: