zaterdag, 11. oktober 2014 - 17:48 Update: 12-10-2014 20:11

Bom in Hilversumse woning bij toeval gevonden

EOD onderzoekt verdacht pakketje in woning Hilversum
Foto: Archief EHF
Hilversum

De politie in Hilversum heeft zaterdag een groot aantal woningen aan de Johannes Geradtsweg afgezet vanwege de vondst van een explosief in één van de woningen. Dit meldt een woordvoerder van de politie zaterdagavond.

Per toeval

Zaterdagochtend kwam de politie naar de bewuste woning om iemand te arresteren maar de betrokken persoon bleek niet aanwezig. Toen agenten drugs zagen liggen doorzochten zij met toestemming van medebewoners de woning. Daarbij stuitten zij per toeval ook op het explosief. De politie heeft de twee medebewoners aangehouden.

Nadat een explosievenverkenner van de politie de zaak ook niet vertrouwde werd de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) ingeschakeld. Intussen ontruimde de politie een groot aantal direct omliggende woningen. De EOD heeft zaterdagavond na onderzoek geconstateerd dat het inderdaad om een zelfgeknutseld explosief gaat.

Met röntgenapparatuur werd het pakketje in de woning doorgelicht. Vervolgens werd het explosief uit de woning verwijderd om elders gecontroleerd tot ontploffing te brengen. De gehele woning werd verder doorzocht op explosieven. Vanwege de afzettingen leidde het incident tot nogal wat overlast.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):